Menu Sv

Copyright © All rights reserved | This template is made with by Colorlib

Johan Ekroth

Yhteystiedot

Tietoa minusta

Hei! Nimeni on Johan Ekroth ja olen raitis alkoholisti. Ammatiltani olen koulutettu kokemusasiantuntija ja työskentelen päihdealalla sekä suomen että ruotsin kielellä.

Minulla on takanani hyvin raskas päihdetausta, joka ajan myötä johti yhä syvemmälle riippuvuuden synkkään kierteeseen. Alkoholi vei matkan varrella rakkaan harrastukseni jalkapallon, kaksi perhettä lapsineen ja lopuksi, kun en pystynyt huolehtimaan itsestäni, menetin terveytenikin. Päihteiden käyttöni kesti kaiken kaikkiaan 34 vuotta, ensimmäisestä humalasta 6-vuotiaana viimeiseen 40-vuotiaana! Minulla on kokemuksia paniikkihäiriöstä, peloista, hallusinaatioista, deliriumista ja pakko-oireisesta häiriöstä (OCD). Kaikkia näitä vastaan olen lääkinnyt itseäni alkoholilla hyvin pitkän ajan. Tänä päivänä tiedän, että päihteiden käytön myötä ahdistus vain pahenee ja että kaiken takana on riippuvuus. Pakko-oireinen häiriö OCD on toinen asia, josta minulla on kokemuksia ja jonka kanssa elän. Olen myös ollut 20 vuotta asunnoton ja tiedän, miltä tuntuu elää asunnottomana.

Juomiseni seurauksena aloin saamaan myös fyysisiä oireita ja kipuja, kehoni keräsi nestettä ja turposi, ihoni ja silmänkeltuaiseni muuttuivat kellertäviksi ja lopulta tuli se päivä, jolloin kehoni ei jaksanut enää. Maksani sanoi sopimuksensa irti lähes kokonaan ja sain hengenvaarallisen verensyöksyn! Minulla oli tuuria matkassa, että minut silloin pelastettiin - yhtä lailla olisin voinut kuolla sinä päivänä! Vietin 2 viikkoa tehohoidossa ja 6 viikkoa saattohoidossa. Minulla ei ollut mitään valoa tulevaisuuteni suhteen, eikä kukaan edes uskonut, että selviytyisin sairaalasta. Kohtaaminen osastolla oli enemmän kuin huono. Mutta kiitos luonteeni ja periksiantamattomuuteni, en myöskään koskaan luovuttanut tai antanut periksi, en edes sen jälkeen, kun sain kuulla diagnoosini vakavasta maksakirroosista.

Tämän jälkeen minut vietiin vastoin tahtoani Ridasjärven päihdehoitokeskukseen. En tiennyt sellaisia paikkoja olevan olemassakaan, enkä myöskään ymmärtänyt siinä vaiheessa, mikä olisi ollut parhaaksi minulle. Oltuani vain 6 viikkoa kuntoutuksessa löysin tarvittavat työkalut, joilla alkaisin toimia pärjätäkseni tällä uudella elämän tiellä. Mitä uusi elämäni sisältää, miten olen onnistunut pääsemään irti hyvin vahvasta riippuvuudesta ja millaista on elää vakavan sairauden kanssa nimeltä maksakirroosi - siitä minä voin kertoa! Uskomatonta, mutta totta: tänään olen ollut raittiina yli 6 vuotta ja saanut elää sellaista elämää, mistä en ole pystynyt edes unelmoida! Mielelläni jaan tämän teidän kanssanne!

Tarjoan

Luennot

Voin pitää luennot etänä, esimerkiksi käyttäen Zoom-sovellusta.

Vierailuja ryhmiin

Voin osallistua

paneelikeskusteluihin ja seminaareihin